Šis ābolu pīrāgs ir ļoti garšīgs un sulīgs, un tā pagatavošanai pannā nepieciešamas vien piecas minūtes, neskaitot cepšanas laiku. Noteikti iesaku to izmēģināt!
Pīrāga gatavošana pannā ir ātrāka nekā cepeškrāsnī, jo panna sakarst daudz straujāk. Tas ir lielisks variants, ja vēlies ātri tikt pie kāda salda našķa vai uzkodas. Turklāt pannā var cept mazākas porcijas, kas ir īpaši ērti, ja nevēlies lielu pīrāgu vai gatavo tikai sev vai vēl kādam.
Lasi arī: Sarkanais Uguns Zirgs: piedāvājam ieskatīties 2026. gada simbolā
Āboli paši par sevi ir saldeni ar nelielu skābumu, kas dod izteiktu garšu kontrastu. Šī kombinācija padara pīrāgu īpaši garšīgu un atsvaidzinošu. Vienlaikus, pīrāga kraukšķīgā mīkla, īpaši, ja tā ir pareizi pagatavota, kontrastē ar ābolu pildījuma maigumu. Šī tekstūru dažādība padara katru kumosu interesantu un patīkamu.
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pagatavošana:
Bļodā sasit 2 olas (lielas vai vidējas), pievieno 3 ēdamkarotes cukura (60 g), 1 tējkaroti vaniļas cukura (5 g) un šķipsniņu sāls. Puto 2-3 minūtes, līdz cukurs izšķīst.
Pēc tam pievienojiet 3 ēdamkarotes jebkura tauku satura skāba krējuma vai biezu jogurtu, pēc tam 2 ēdamkarotes eļļas Sajauc.
Izsijāt caur sietu 1 glāzi miltu-250 ml (160 g) un 1 paciņu (10 g) cepamā pulvera. Sajauc.
Pildījumam sagriež mazos gabaliņos 3 vidējus ābolus (400 g).
Nākamais solis ir ļoti svarīgs!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Vasara tiek atcelta? Spēcīgas lietusgāzes, pērkona negaiss ar krusu, vētrains vējš — laikapstākļi augustā ļoti pārsteigsby Sandra Vīgante
- Kāpēc mēs nepareizi sasaldējam gaļu: 3 kļūdas un tā ir cieta, sausa, “gumijota”; šefpavārs iesaka, kā to darīt pareiziby Jeļena Kuzmenko
- Viesībās no galda pazūd ļoti ātri: marinētu kabacīšu recepte – gatavi 5 minūtēsby Laura Andersone